Art galerija

SantoshaKreativ art
Search
Mandale

Riječ mandala dolazi iz sanskrita, i grubo se prevodi kao "krug". Krug predstavlja cjelovitost, a mandala općenito uključuje zamršene i simetrične slike. Predstavljaju čitav svemir, od njegovog najvećeg do najsitnijeg dijela.
Sam proces izrade mandala koristi se za fokusiranje pažnje, za uspostavljanje 'prostora' u umu i duhu i za meditaciju. Čak i uništavanje mandala ima dubok duhovni značaj u tibetanskom budizmu, kao način na koji se ističe koliko je život prolazan.

Čakre

Riječ čakra dolazi od sanskritske riječ koja znači „kotač“ ili „disk“ i odnosi se na energiju vrtnje u svakoj čakri. Čakre su snažni energetski centri smješteni unutar suptilnog tijela. Možemo ih zamisliti kao puteve koji promiču sklad između tijela, uma i duha.
Imamo sedam glavnih čakri koje su smještene od dna kralježnice do tjemena.

Yantre

Yantre se smatraju temeljnim dijelom astrološke znanosti. 'Yan' znači kontrolirati, obuzdavati ili utjecati, a 'Tra' znači alat.
Yantra je alat ili dijagram koji prikazuje sveti geometrijski raspored u simetričnom dizajnu koji emitira kozmičku pozitivnu energiju, suzbija negativnu energiju i pomaže pojedincima u podizanju duhovnosti.

Lotus

Cvijet lotosa smatra se simbolom čistoće, prosvjetljenja i ponovnog rođenja. Njegove karakteristike savršena su analogija za ljudsko stanje: čak i kad mu je korijenje u najprljavijim vodama, lotus daje najljepši cvijet.