About

Mjesto gdje sveta geometrija susreće umjetnost i radost postojanja

Čakre – yantre – mandale – simbolika svete geometrije

Art terapija – creative journaling

Povežite se ponovno sa svojom autentičnom prirodom i umirite Dušu dok tonemo u igru sa svetom geometrijom. Resetirajte um i oslobodite suštinu svoje Duše kroz pisanje i umjetničko izražavanje.

Ovo je mjesto gdje:

  • se igramo bojama, oblicima i uzorcima
  • kroz kreativno vođenje dnevnika pronalazimo odgovore i rješenja
  • opuštamo se i otpuštamo brige i stres
  • slušamo svoje srce i unutarnju mudrost
  • otkrivamo nove načine zacjeljivanja
  • povezujemo se s drugim umjetničkim entuzijastima

Značenje iza Santosha Kreativ

Santosha = prihvaćanje da je sve oko nas točno onakvo kakvo treba biti, da je sve savršeno sada; zadovoljstvo i zahvalnost za sve što je bilo, sve što jest i za sve što će biti.

Pojam je izveden iz sanskrtskog Sama, što znači “u potpunosti” ili “ukupno” i tosha, što znači “zadovoljstvo” ili “prihvaćanje”. Može se prevesti kao “potpuno zadovoljstvo”. Santosha se općenito smatra i stavom i stanjem dubokog unutarnjeg mira.

Kreativ (kreativnost) = mentalni proces koji uključuje stvaranje novih ideja, pojmova, ili rješenja problema, ili novih poveznica između postojećih ideja ili pojmova

Santosha Kreativ = Creating bliss and living in contentment

putovanje ka pronalasku zadovoljstva u životu i potraga za istinskim Ja kroz kreativno izražavanje

Uočila sam da je mnogo ljudi u ovom ludo brzom i stresnom načinu života izgubilo vezu sa samim sobom, zaboravili su tko su i koja je njihova svrha bivanja na ovom svijetu. Jedva da uzmu trenutak vremena da bace oko na svijet oko sebe, dožive ga svim osjetilima, da budu zahvalni i svjesni svega što imaju, umjesto da uzimaju sve zdravo za gotovo.

Iz toga se u meni rodila želja da podijelim  s ljudima moja vlastita saznanja i načine s kojima sam ja sam našla svoju santoshu. Želim inspirirati ljude, ohrabriti ih da se vole bezuvjetno, iznutra prema van, cijele sebe (santosha). Želim da iskuse zadovoljstvo samima sobom, da se prihvate kakvi jesu, da ne čekaju „pravi trenutak“  već da počnu živjeti SADA, da probude svoju kreativnost i kroz nju otkriju tajnu magičnog života (kreativ).

Teme na blogu

Dotaknut ćemo se raznih životnih tema; i lijepih i onih manje lijepih, no neophodnih i dragocjenih za rast i razvoj. Kroz umjetničko izražavanje ćemo ih istražiti, sagledati ih iz drugog kuta, naučiti ih prihvatiti, uzeti ono što nam trebaju dati te ih na kraju otpustiti i ostaviti u prošlosti. Ekspresivna umjetnost će nam pomoći na tom putu samootkrivenja, prihvaćanja i sagledavanja stvari iz drugog kuta jer nam daju način da istražujemo svoje misli i osjećaje na razigran način. Suptilno će nam pomoći da dublje pogledamo u same sebe i nađemo odgovore na dugo postavljana pitanja.  Slike otvaraju vrata i pružaju pristup srži problema kada riječi nisu dovoljne.  Vlastito umjetničko djelo nam može puno toga reći, pokazati i otkriti o nama samima, osvijestiti ono čega nismo bili svjesni, ono za što nismo znali da uopće postoji, samo mu moramo to dopustiti.

Art is when you hear a knocking from your Soul – and you answer.

~ T. Guillenments

2 glavne teme  koje se vrte na ovom blogu su:

  • simbolika svete geometrije,
  • art terapija kroz svetu geometriju i retrospekcija (prisjećanje prošlosti kako bi se smisleno objasnila sadašnjost) kroz journaling, kreativno vođenje osobnog dnevnika.

Bez obzira na vaše umjetničko iskustvo, ovaj blog će vas voditi da stvorite vlastitu predivnu umjetnost, koja odražava baš vas. Još važnije, vodit će vas da nađete ono predivno i sveto u sebi.

Ne moramo odvojiti mnogo vremena da slijedimo želje svog srca, ali moramo mu dati barem malo vremena, često, svaki dan. Dnevne akcije su okidač koji daje do znanja mozgu  da zna da je ovo važno i tako se stvara navika. Pravo vrijeme je upravo SADA!

You’re a little caterpillar inside your cocoon. Break out and fly!


~ Jonathan Nettles

_____________________________________________

Za više informacija o blogu, klikni ovdje.

Za više informacija o meni, klikni ovdje.

__________________________________________________________________

  S otvorenim srcem i radoznalim umom, započnimo našu avanturu.